Adresa: Druga ulica 1, Kosore, 21236 Vrlika
blog img

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić danas je, nakon Trilja gdje je nazočila svečanoj sjednici Gradskog vijeća, posjetila i Grad Vrliku.

Nakon sastanka s čelnicima Vrlike s vrličkim gradonačelnikom Jurom Plazonićem potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., u okviru natječaja Razvoj poslovne infrastrukture ‘Izgradnja poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore’.

‘Čestitam Gradu Vrlici i gradonačelniku Juri Plazoniću na ovom ugovoru vrijednom 19,5 miljuna kuna namjenjenih za razvoj poduzetničkog inkubatora u Poduzetničkoj zoni Kosore. Ta su sredstva namijenjena izgradnji poslovnih prostora, pribavljanju opreme i osposobljavanje Inkubatora, mjesta na kojem će poduzetnici početnici, posebno mladi poduzetnici s malo iskustva, dobiti znatno kvalitetnije i povoljnije poduzetničke uvjete i krenuti u svijet poduzetništva’, kazala je potpredsednica Vlade Martina Dalić.

Dalić je istaknula kako je ovo vrlo važan projekat za ovaj kraj koji se bori sa sprječavanjem iseljavanja stanovništva i stvaranjem novih radnih mjesta. Istaknula je kako je ovakav način financiranja razvoja vrličkog, i ostalih sličnih krajeva u Hrvatskoj, pravi putokaz kako iskoristiti strukturna sredstva iz EU fondova. Dalić je izrazila nadu da neće biti nikakvih poteškoća u realizaciji projekta od strane Grada Vrlike, jer je projekt pomno i temeljito pripremljen, a trebao bi biti gotov do 2019. godine.

Vrlički gradonačelik Jure Plazonić nije krio zadovoljstvo potpisom ovog ugovora, iznimno značajnog za Vrlički kraj.

‘Zahvaljujem potpredsjednici Dalić na dobrim željama i čestitkama za dobivanje sredstava za ovaj projekat. Poslovni inkubator gradit će se u našoj Radnoj zoni Kosore, na površini od 8 tisuća metara kvadratnih, a sam objekt površine je 2.400 metara kvadratnih. U objektu će biti šest poslovnih prostora s po 400 kvadrata, a na gornjem dijelu objekta bit će uredski prostori. Vrlo važno je naglasiti kako su od ovih 19,5 miljuna kuna 87,7 posto sredstva iz strukturnih EU fondova, a ostali dio financirat će Grad Vrlika’, kazao je Plazonić, ističući da je inkubator namijenjen ne samo Vrličanima, nego svima koji se žele poslovno razvijati u Vrlici.
Vrlički gradonačelnik ovom prigodom je kazao kako Grad Vrlika i dalje potiče poticajno stambeno zbrinjavanje, posebno mladih obitelji.

‘Mi ćemo svima koji žele stvoriti svoj obiteljski dom u Vrlici pomoći na nekoliko načina. Grad će besplatno komunalno opremiti zemljište za izgradnju stambenog doma obiteljima, a mladima s djecom pomoći će u sufinanciranju kamata u izgadnji njihovih kuća’, kazao je Jure Plazonić.

Gradonačelnik Vrlike je kazao kako se nada da će ove mjere Vlade RH i Grada Vrlike dati rezultate i doprinijeti gospodarskom razvoju Vrlike i ostanku obitelji na vVrličkom području.

Nakon svečanosti potpisivanja Ugovora, Vrličani su potpredsjednici Vlade Martini Dalić darovali nekoliko knjiga o Vrlici, uključujući i onu koja govori o vrličkim prezimenima. Potpredsednica Dalić zahvalila je na poklonima ističući kako njena obitelj s majčine strane potiče iz vrličkog naselja Garjak.
Uz Martinu Dalić u Vrlici je bio i saborski zastupnik Davor Ivo Stier. Njihova posjeta Vrlici završila je obilaskom Radne zone Kosore.

Leave a Reply

Skip to content