Adresa: Druga ulica 1, Kosore, 21236 Vrlika
blog img

Dožupan splitsko – dalmatinski, Ante Šošić i gradonačelnik Vrlike, Jure Plazonić svečano su položili kamen temeljac za početak izgradnje Poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore u Vrlici. Gradilište je blagoslovio fra Ivan Šimunac iz samostana Sv. Ante u Kninu, a sve nazočne uvodno je pozdravio projektni administrator projekta Branimir Turudić.

Svečanosti su nazočili županijski pročelnik za gospodarstvo Anđelko Katavić, ravnatelj razvojne agencije RERA Jozo Sarač, zamjenik gradonačelnika Vrlike Nikola Uzun, predsjednica Gradskog vijeća Dijana Maras i vrlički gradski vijećnici, poduzetnici i predstavnici medija.

Govoreći okupljenima o važnosti ovog projekta za šire vrličko područje, gradonačelnik Jure Plazonić istaknuo je tehničke pojedinosti projekta:

‘Projekt – Izgradnja poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore financira se iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, a ugovoren je s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU kao posredničkim tijelima. Iznos od 22.173.321,40 HRK.,od čega je 87,74% financira se iz EU fondova, a ostali dio je na Gradu kojem će u tome pomoći ostali čimbenici kao što su Županija i drugi. Poslovni inkubator vrlo sadržajno raspoređen, izgradit će se zgrada površine 2.233,37 m2,a cijeli prostor s ostalim sadržajima je na površini 8 tisuća metara četvornih. Poslovni inkubator Kosore imat će 12 izgrađenih i opremljenih funkcionalno – prostornih jedinica ( 6 ureda i 6 radionica). Uz osnovne usluge najma subvencioniranog prostora, poduzetnička potporna institucija pružat će raznoliki spektar usluga. Partneri u projektu su JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ te razvojna agencija Grada Vrlike VRLA d.o.o. – rekao je gradonačelnik Jure Plazonić.

Govoreći o gospodarskom razvoju, posebno u ruralnim krajevima Županije koji su stradali, kako je rekao i ljudski i materijalno u Domovinskom kraju, dožupan splitsko-dalmatinski Ante Šošić je rekao:

‘Ovo je uistinu veliki trenutak za cijeli Grad Vrliku, cetinski kraj, za područje Kijeva, Grada Knina kao i za sve mlade nove poduzetnike. Ovim projektom stvaraju se svi preduvjeti za dostupnost poduzetničko poslovne infrastrukture malim i srednjim poduzetnicima u svrhu njihovog olakšanog rada.Što se tiče Županije, uvijek smo na pomoći i dispoziciji jedinicama lokalne samouprave i županijska pomoć Vrlici ne samo na ovom, nego i na drugim sadržajima neće izostati’ – kazao je dožupan Ante Šošić.

Nakon svečanog početka radova, blagoslova gradilišta, gosti svečanosti u pratnji svojih domaćina obišli su Radnu zonu Kosore i posjetili tvornicu V-R-Metal d.o.o.
U gospodarskoj zoni Kosore čija je površina 36 hektara danas posluje 9 gospodarskih subjekata.

Leave a Reply

Skip to content